категорії: блоґ-запис

Мистецтво театру у Кривому Розі

теґи: "самая обычная история", Криворізький театр, Театральне мистецтво

Я сам із Кривого Рогу. Відвідав вчора театральну постанову, назва якої російською звучала російською як " самая обичная історія".

Незалежна країна. Дія відбувається у звичайному селі. Героями є Свиня, Кінь, Корова, Господарі, їх Донька, Сусід-алкоголоік та його Син, коханий дівчини.Перш за все скажу, що мені сподобалася жінка-Кінь. Як на мене, була схожою на хіпі.

Так от до сюжету. Дівчина стає вагітною. І вони хочуть залишити зі своїм хлопцем цю дитину, сином алкоголіка. Але сім' я дівчини дуже боїться свого тата, який має свою власну думку щодо свого сусіда. І все відбувається у дворі, тобто тварини все могли чути. Вони дуже люблять своїх господарів і ніяк не можуть зрозуміти, що то таке "аборт" і чому за ним треба їхати у місто.

І ось одного разу Свиню, котра була закоханою у свого Господаря, зарізають. Трагедія. А заповітною мрією Свині було навчитися літати. Кінець першого дії.

Другий  акт. Починається тим,що Свиня воскресає. Вона стає ангелом і має крила. Вона тільки перший день у раю і каже, що там здебільшого тварини та маленькі діти. Дорослих майже немає. І вона каже всім, щоб не сумували. Адже, коли хтось помирає, народжується нова людина. І померла людина стає її ангелом-охоронцем. Сама вона каже, що вона є ангелом-охронцем тої дитини, яка далеко звідси і є чорною.

І туть всі згадують про те, що треба рятувати маленьку дитину. Тож треба щоб хтось помер, аби вона народилася.  І жінка-Кінь йде на такий важкий крок. Але треба, щоб її вбив хтось із людей (адже свиню зарізав господар). Дістали рушницю і намагалися вмовити сусіда. Нібито у них це вийшло, адже Кінь мотивувала це тим,що вона вже стара, а дитинку берегти треба. Але сусід все ж не наважився. І він зрозумівши ситуацію йде з рушницею...

Через деякий час всі дізнаються, що сусід застрелився. Згодом він з' являється у білому костюмі, босоніж і спостерігає осторонь зверху. Все закінчується добре.

Хотів би сказати, що я не так часто вибираюсь кудись у театр., але залишився дуже задоволеним. Мене підтримає весь зал. По закінченню всі плескали стоячи. Дуже сподобалися гра акторів та різні новинки від світловиків. Я вважаю, що наш театр хоч і знаходиться далеко від Метрів(театрів), але духовний рівень у нас є пристойним.

Дякую за увагу